Doedel op basisschool in Enschede

doedel

In mijn zoektocht naar een geschikte pup om uit te groeien tot een geweldige schoolhond kwam ik ter informatie terecht bij de Australische Labradoodle fokkers van Dutchdoodles. Niet zo gek om daar terecht te komen aangezien ze bij ons in het dorp zitten. Ik had al veel ervaring opgedaan met zeer uiteenlopende hondenrassen. Van kleine Jack Russels tot grote Duitse Doggen. Echter toen ik hier binnenkwam was ik eigenlijk direct verkocht. Bij de eerste kennismaking waren er geloof ik 7 volwassen honden aanwezig in huis en ik was echt op slag verliefd. Ik heb Petra en Rudy de oren van het hoofd gevraagd, en op elke vraag kreeg ik een eerlijk antwoord. Uiteraard was er ook argwaan bij de gedachte dat ik de hond zou willen gaan gebruiken  als schoolhond. Dat is toch niet alledaags en stelt wellicht  andere eisen aan een hond. Na mijn eerste bezoek wist ik het echter zeker. Ik wou een Australische Labradoodle van Dutchdoodles. Ik heb ook geen seconde de behoefte gevoeld om ook eens bij andere fokkers te gaan kijken. Ik voelde me bij Petra en Rudy zeer op mijn gemak. De honden zien er zeer verzorgt en wel gemanierd uit. Er wordt goed gekeken naar het welzijn van de hond. Deze staat hier duidelijk op de 1e plaats. Na op school nog veel gedacht en gesproken te hebben ging op 3 juli 2018 op school de kogel door de kerk. Wij zouden een schoolhond nemen en ik mocht hem aanschaffen. Dol enthousiast vertelde ik Petra het mooie nieuws, en laat er nou net op die dag een nest zijn geboren van Femke en Wessel. Al bij onze eerste kennismaking had Petra laten vallen dat een pup van Femke hier wel eens een geschikte hond voor zou kunnen zijn gezien het prachtige karakter van haar. 

Laat er nou iemand van de wachtlijst door omstandigheden bedanken voor een plek voor dit nest. Zo mochten wij dus meteen op de wachtlijst konden voor een pup…..geweldig dus. Een spannende tijd brak aan voor ons. Een tijd van wachten en voorbereiden. Door Dutchdoodles werden we zeer regelmatig door middel van filmpjes en foto’s op de hoogte gehouden over het wel en wee van alle pups. Veel informatie over de verzorging en tips en trics voor de eerste weken en de opvoeding in het algemeen kregen we via de speciaal hiervoor aangemaakte groep op Facebook.

In de week voor het uitvliegen was het eindelijk zo ver dat we mochten komen kijken. Iedereen was welkom en het was een fantastische belevenis. Allemaal mede aanstaande puppy eigenaren kwamen samen kijken naar het nest. Een mooie gelegenheid voor Dutchdoodles om nog even te kijken of de match welke hun bedacht hadden zou kloppen. Voor ons werd het ” puppy blauw” die vanaf dat moment Doedel zou gaan heten. Vanaf de eerste dag dat we hem mochten halen heeft de visie van Dutchdoodle ons niet teleurgesteld. Zorg voor het welzijn van je hond, en je hebt een vriend voor het leven.

Inmiddels is Meester_Doedel nu 6 maand, en een betere hond kan ik me gewoonweg niet voorstellen. Hij haalde meerdere keren al de krant, en was zelfs te zien op het jeugdjournaal. Iedere dag maakt hij de mensen om hem heen aan het lachen, elke dag beleven we zulke mooie dingen. Hij is voor ons gewoon de beste keus.

Dutchdoodles ziet goed welke kwaliteiten ze in huis hebben. Zowel de reuen als ook de teven hebben ze duidelijk in het vizier. De zorg voor, tijdens en na de dracht van de teef en de puppy’s is zeer goed verzorgt. Als potentiële eigenaar wordt je goed en eerlijk geïnformeerd, en wat ik ook erg mooi vind is dat je als teef of reu niet alleen voor de fok bent, maar dat je er als Australische Labradoodle altijd mag zijn.

Ook nu Doedel al een tijd bij mij woont kan ik altijd nog rekenen op de steun van Dutchdoodles als ik advies nodig heb. Dat advies is dan nooit bindend, ik ben vrij om te gaan en staan waar ik wil met hem, maar toch hebben we elkaar niet voor niks gevonden en hecht ik veel aan hun visie betreffende het ras Australische Labradoodle.

Anita